Quadro-Sets är esy, eftersom de ger det bästa ljuset på arbetsplatsen

unika ljussystem

Med Quadro-Sets i serien NOVA och CELINE får du en komplett lösning för ditt energieffektiva kontor – och högre livskvalitet på arbetsplatsen genom SymbiLogic-tekniken från ESYLUX.

More

Intelligent styrda

Med vår behovsstyrda ljushantering skapar vi med de båda Quadro-Sets ljussystem hela potentialen för en modern belysning och åstadkommer det bästa ljuset för människor.

More

 • Automatiserad ljuslösning utan programmering
 • En sats är optimerad för  kontor på upp till 20 m2
 • Skalbar för alla rumsdimensioner
 • Komplett och monteringsfärdig lösning
 • Perfekt i stället för konventionella, infällda takarmaturer
 • Enkel Plug-and-play-installation
 • För modernisering rumsvis under pågående arbete

Utvecklat med erfarenhet

Som expert på automatisering har ESYLUX en mångårig utvecklingserfarenhet och tillika kompetens – inte minst när det gäller sensorteknik. Ljussystemen i Quadro-Sets belägger detta på ett effektfullt sätt.

More

Systemlösningar för intelligent kontorsbelysning

Ljussystemen i serien NOVAs och CELINEs Quadro-Sets med den integrerade SymbiLogic-tekniken uppfyller inte bara alla normer, utan sträcker sig långt över minimikraven. De ser till att människan på arbetsplatsen får bästa möjliga ljus: med biologisk effekt, högsta energieffektivitet och bekväm, individuell styrning.

More

Quadro-sEts CELINE det modulära systemet

CELINE Quadro-Sets innehåller fyra heltäckande systemarmaturer, en separat ESYLUX SmartDriver, en separat närvarodetektor och kablar.

More

Quadro-Sets NOVA med integrerad intelligens

NOVA Quadro-Sets innehåller fyra innertaksarmaturer med integrerad sensorteknik och inbyggd ESYLUX SmartDriver – inklusive kablar.

More

ESYLUX QUADRO-Sets I CELINE- OCH NOVA-SERIEN DET FÖRSTA EKONOMISKA SYSTEMET FÖR BIOLOGISKT AKTIVT LJUS

En sats är optimerad för kontor på upp till 20 m2
Quadro-Sets är ett ljussystem för intelligent arbetsplatsbelysning med SymbiLogic – och ändå ett förhållande mellan pris och prestanda utan konkurrens! Basen består alltid av en kombination av styrenhet (ESYLUX SMARTDRIVER), närvaro- och ljussensorteknik samt fyra LED-takarmaturer för rastermåttet för nedhängande innertak, en av de mest vanligt förekommande taktyperna på kontor, skolor och sjukhus.

Komplett system för en snabb modernisering – installeras via plug-and-play
ESYLUX SMARTDRIVER innehåller strömförsörjning till alla systemarmaturer, varför dessa enkelt kan anslutas till den med Plug-and-play – en märkbar tidsbesparing! Kablarna som behövs till detta ingår alltid i leveransomfattningen. För Quadro-Sets får man en komplett lösningen under ett enda artikelnummer, vilket gör att kontorsrum kan moderniseras på ett enkelt sätt. För att på bästa sätt möta de olika kraven i praktiken kan alla komponenter i satserna även köpas separat.

Quadro-Sets finns i två versioner:

 1. Med dagsljusberoende konstantljusreglering:         
  kan fås med färgtemperaturerna 3000 K eller 4000 K
 2. Med SymbiLogic för biologiskt aktivt ljus:         
  lösningen med ESYLUX-teknik för energieffektivt Human Centric Lightning          
  (Ljusfärg Tunable White: 2700–6500 K)

FRÅN ENSKILDA KONTOR TILL KONTORSLANDSKAP KAN ENKELT UTÖKAS för alla dimensioner

Quadro-Sets kan skalas på ett omfattande sätt. Upp till 20 satser kan kombineras med varandra eller kompletteras med en sats med upptill 4 x 25 DALI-kompatibla standardarmaturer från ESYLUX-programmet. Det går även att kombinera båda utökningsmöjligheterna, vilket är en mycket vettig lösning. Den som satsar på en Bluetooth- eller KNX-styrning i större utrymmen behöver bara en sats med motsvarande utrustning för att kunna styra eller konfigurera hela anläggningen.

Med sina fyra armaturer, sensortekniken och styrenheten är belysningssystemen i Quadro-Sets i CELINE- och NOVA-serien redan i sig själva en nätkoppling i kompakt format. De utvecklar dock hela sin potential först när det gäller modernisering av större rum. Då kan även de nätkopplas med varandra och kompletteras med en extrabelysning. DALI-omkopplaren möjliggör dessutom en enkel integration av konventionella slutenheter – som till exempel ventilation.

A Masterarmaturerna från de fyra Quadro-Sets, är sammankopplade med varandra via DALI
B Kompletterande DALI-standardarmatur
C Nedåtriktad belysning för extra stämningsbelysning, integrerad via DALI-omkopplare
D Ventilation som integreras via DALI-omkopplare för närvaroberoende omkoppling

 

 • Du spar upp till 60 % tid vid installationen tack vare effektiv plug-and-play
 • Lösningen kostar i genomsnitt ca 530 SEK/m2 kontorsyta. SymbiLogic-teknik ingår, eventuella installationskostnader tillkommer

Biologiskt aktivt ljus för det bästa ljuset på arbetsplatsen

En optimal innerbelysning rättar sig efter det naturliga dagsljusets dynamiska förlopp, efter samspelet mellan sol och blå himmel. Ljusstyrkan och färgtemperaturen förändras då över dagen, och belysningsstyrkan överträffar hela tiden betydligt minimikravet i standarderna. Den här extra höga ljuskvaliteten har långtgående följder: en förstärkt vitalitet och koncentrationsförmåga och gör så att människor gör färre fel. Den gör så att de helt enkelt känner sig bättre samtidigt som deras kapacitet ökar.

More

Ökar
Motivationen
Produktiviteten
Medarbetarnas 
lojalitet

Minskar
Fel
Frånvaron
Arbetsolyckor

ESYLUX-tekniken för energieffektiv human Centric Lighting

SymbiLogic-tekniken som vi har utvecklat kombinerar perfekt det bästa ljuset för människan och fördelarna med intelligent styrning. Den genererar ett biologiskt aktivt ljus, vars förlopp är särskilt optimerat för användning på kontor. På förmiddagen leder en dynamisk ökning av ljusstyrkan och andelen blått i ljuset till en uppfriskande aktivering. Framåt lunch sänks de båda värdena något, för att sedan ta fart igen för att motverka den typiska eftermiddagströttheten. På så sätt hjälper SymbiLogic människan att hantera de besvärliga faserna och främjar hennes välbefinnande under hela dagen.

Ljusförlopp som aktiveras i rätt tid
Tillsammans med en närvaro- och ljussensor ger den intelligenta ljushanteringen i SymbiLogic dessutom högsta möjliga energieffektivitet: Den kopplar om belysningen utifrån närvaro och dagsljus och är otroligt innovativ i hur den utnyttjar dagsljuset med biodynamiska ljusstyrkeförlopp. För till skillnad från klassiska konstantljusregleringar rättar sig den här så kallade adaptiva konstljusregleringen efter ett börvärde som förändras permanent. På så sätt tillämpar SymbiLogic en beprövad teknologisk princip på den mest moderna formen av innerbelysning.

Perfekt symbios mellan människa och natur
Resultatet är en perfekt symbios. Människan har lärt sig av naturen vilket ljus som är bäst för henne, samtidigt som naturen gynnas av en resurssnål, hållbar ljusanvändning. SymbiLogic-tekniken ger en bättre balans mellan människa och natur för att användaren ska få ett så bra inomhusljus som möjligt under dygnets alla timmar.

Integration av en intelligent VVK-styrning

Ljussystemen i Quadro-Sets kan inte bara styra och reglera sig själva. Med DALI-omkopplaren från ESYLUX kan du ansluta en infälld modul till systemet, som dessutom möjliggör en närvaroberoende omkoppling av konventionella förbrukare. På det här sättet går det t.ex. också att få en energieffektiv omkoppling av klimat- och ventilationssystemet.

More

Bekväma att hantera och konfigurera Vid behov via app eller KNX

Användaren kan hantera och konfigurera Quadro-Set-ljussystemen på flera sätt: I grundutförandet går det att koppla till/från manuellt, förbikoppla ljusstyrka och färgtemperatur samt starta enskilda scener med en enkel 230 V-strömbrytare. Redan installerade strömbrytare kan alltså användas utan problem, alternativt kan även DALI-strömbrytare användas. Vilket du än väljer kan du styra och konfigurera systemet med ESYLUX universalfjärrkontroll. Med den kan du konfigurera scener och en mängd andra parametrar. Det går även att styra enskilda armaturer och ljuskanaler individuellt.

Bluetooth-app till Android och iOS
ESYLUX har dessutom tagit fram utföranden som även kan styras med ESY-App via Bluetooth. Grundkonfigurering och individuell styrning av armaturer och kanaler är också möjligt med appen. Det gör att användaren kan manövrera bekvämt och enkelt direkt med sin smartphone eller surfplatta.

Med inbyggd KNX-modul som tillval
Vi har även Quadro-Set där ESYLUX SMARTDRIVER har en inbyggd KNX-modul. De här varianterna kan man sömlöst ansluta till en KNX-byggnadsautomation utan att behöva installera en separat gateway. Sedan kan styrenheten adresseras direkt och hela systemet bekvämt styras och avläsas centralt. Vi talar alltså om världens första KNX-kompatibla belysning!

Rätt form för alla smaker

Systemundertak har ofta olika modulmått, och personerna som använder byggnaden föredrar inte alltid samma sak. Därför är det desto viktigare att ESYLUX Quadro-Sets finns i fler varianter. Med de linjära armaturerna i CELINE-serien erbjuder vi ytterligare en designvariant, som ger extra flexibilitet vid utformningen.

More

REFERENS: VAHLE
Motivation som strålar

VAHLE har med sina lösningar för behovsanpassad energi- och dataöverföring utvecklats till världsledande. Även på kontoren på företagets egna huvudkontor har man installerat modern teknik: NOVA Quadro-Sets ljussystem från ESYLUX ger där biologiskt aktivt ljus – mycket energieffektivt tack vare SymbiLogic!

More

En överblick över fördelarna

 • Anslutning av armaturerna via RJ45-kabel
 • Automatiserad ljuslösning utan programmering
 • Finns till alla vanliga monteringsmått
 • Integrerade DALI-gränssnitt
 • CELINE: heltäckande spridningslinser
  NOVA: tvådelade spridningslinser
 • Inbyggd KNX-modul för sömlös integrering i KNX-byggnadsautomation (tillval)
 • Inbyggd Bluetooth-modul för användning via mobila slutenheter (tillval)
 • Tillbehör för infälld eller utanpåliggande installation

More