×

PRANA+ är esy, EFTERSOM DEN förbinder DESIGN och LJUS på ett intelligent sätt

 fulländad form

Med sin premiumdesign och det stilrena formspråket är armaturerna i serien PRANA+ ett tidlöst blickfång, som smälter in harmoniskt i varje arkitekturstil.

More

Intelligent STYRD

Den avancerade sensortekniken i armaturstativet och golvarmaturen ger hög automatiseringskomfort, en optimal ljusatmosfär – och den bästa energieffektiviteten.

More

strålande vacker

Den modernaste elektroniken ger ljuskvalitet som imponerar. Golvarmaturen utrustar vi med vår SymbiLogic-teknik: för energieffektiv Human Centric Lighting på arbetsplatsen.

More

inställd på optimalt ljus: FRÅN TOPP ...

PRANA+ har inte bara en utmärkt form, även funktionerna övertygar. Eftersom skrivbord har olika längd på sina arbetsytor, är golvarmaturens huvud och stativ förberedda för en linjärstyrning och sammanfogade på motsvarande sätt. Användaren kan då förskjuta huvudet 18 cm längs tväraxeln – tillräckligt spelrum för ett behovsanpassat ljus på varje arbetsplats. Och även den valfria, patenterade fotmodellen på PRANA+ golvarmatur är ett bevis för att intelligent produktdesign för kontoret bara kan uppstå med hänsyn till befintliga inventarier ...

... TILL

Foten kan dras ut, vilket gör att den även kan användas på skrivbord med slutna sidor i golvhöjd. Foten och bordet bildar då en oavbruten enhet som optiskt understryker armaturens harmoniska funktion.

Design, som imponerar på experter

Nästan inget bekräftar kvaliteten på design så mycket som pris från oberoende fackmän. Med Prana+ golvarmatur har vi lyckats med det flera gånger.

More

avancerad sensorteknik i armaturfoten

Först när individuella inställningsmöjligheter och en intelligent belysningsstyrning kombineras, kan man uppnå maximal livskvalitet och energieffektivitet. En modern ljuslösning ska därför även ha tillräckligt hög egenintelligens. I golvarmaturerna är en avancerad sensor i stativet ansvarig för denna intelligens. Med hjälp av sina integrerade närvaro- och ljussensorer talar den om när och hur mycket artificiellt ljus som behövs – alltid i förhållande till den mänskliga närvaron och det tillgängliga dagsljuset. Armaturerna förbrukar då endast den mängd energi som verkligen krävs.

elegant styrning

Oavsett om det gäller omkoppling, dimning, förändring av ljusfärgen eller start av individuella scener – via det stilfulla reglaget på armaturstativet kan användaren ändra allt efter önskemål.

variabelt direkt och indirekt ljus

Två ljusfält för direkt och indirekt, taktäckande ljus utökar spelrummet för individuell formgivning av en behaglig ljusatmosfär. Båda kan tändas/släckas eller dimras oberoende av varandra!

med en knapptryckning till rom

Bekväm hantering med digital kommunikation – det är sedan länge en självklarhet när en produktlösning ska vara enkel att använda. Självklart har vi gjort detta möjligt även för golvarmaturerna i PRANA+-serien: Alla parametrar kan enkelt ändras med smartphone, surfplatta eller dator. Det gäller även de biodynamiska ljusförloppen för SymbiLogic. Den som vill anpassa dessa till olika delar av världen kan göra det utan problem via webbappen för golvarmaturen. Det är bara svårt att bestämma sig för vart man vill resa: Till 5th Avenue i Big Apple? Till Stockholms skärgård? Eller en cappuccino i den ”eviga staden” vid Tibern?

när skönheten går i arv: prana+ pendelarmatur

Redan vid första anblicken ser man att den hör till samma familj. PRANA+ pendelarmatur kompletterar golvarmaturerna i serien perfekt och bidrar till en harmonisk helhetsbild i alla kontorsrum vid ljusplaneringen. Den har ett lika tidlöst smalt och elegant utseende och samma höga material- och ljuskvalitet. Även detaljerna övertygar: Anslutningskabeln är både så rejäl och estetisk, att den elegant ersätter upphängningen. Det är inte bara tilltalande för ögat, utan även mycket effektivt.

elegant elektronik

Pendelarmaturen finns i olika varianter för enkel dimning eller med DALI-EVG för en intelligent ljushantering. Förkopplingsdonet bidrar alltid till att bevara den rena, estetiska formen: Det är inrymt i ett väldesignat hölje i rostfritt stål.

elegant utseende i alla miljöer

För att golv- och pendelarmaturerna ska kunna integreras optimalt i alla miljöer även färgmässigt, tillverkar vi dem i olika utföranden. Oavsett om du föredrar svart eloxerad, vit pulverlackerad eller förkromad – det finns en passande variant för alla inredningar.