ISABELLE är esy, EFTERSOM HON FLEXIBELT SPAR ENERGI

VARIABELT UTFORMAD

Oavsett om de är svartgrå eller vita, fotvarianter för olika skrivbordstyper eller kombinerad pendelarmatur för eleganta ljusramper – ISABELLE-serien visar på högsta flexibilitet.

More

Intelligent ljus
även på hemmakontoret

Golvarmaturerna i ISABELLE-serien kombinerar tålig design med intelligent teknik för bästa ljus, bekvämlighet och energieffektivitet även på hemmakontoret. Allt efter närvaro och inkommande dagsljus. Helt efter behov.

More

INTELLIGENT armaturhuvud

Med integrerad närvarodetektor lyser golv- och pendellampor mycket bekvämt och effektivt – med en knapp i armaturhuvudet kan användaren även själv tända/släcka eller dimra.

More

ljuskvalitet med högt utbyte

Armaturerna möjliggör inte bara behagligt, hälsosamt arbete genom ett flimmerfritt direkt och indirekt ljus. Tack vare UGR-bländningsvärdet passar de även utmärkt till arbetsplatser med bildskärm (golvarmaturer UGR ≤ 19) eller för tekniskt ritningsarbete (pendelarmaturer UGR ≤ 16). Där lyser de, beroende på utförande, med en ljusfärg på 3 000 eller 4 000 Kelvin. Den intelligenta styrningen och ett mycket högt totalt ljusutbyte på 133 lm/W står tillsammans för den höga energieffektiviteten.

More

UTNYTTJAR DAGSLJUSET PÅ BÄSTA SÄTT: KONSTANTLJUSREGLERING

Detektorns närvarosensorteknik minskar redan kostnaderna betydligt, eftersom den ser till att lampan bara lyser när en människa är närvarande. Närvarodetektorn innehåller även en ljussensor. Den senare kontrollerar ljusstyrkan på arbetsplatsen utifrån ett förinställt börvärde. Här tar den självklart även hänsyn till det befintliga dagsljuset som faller in genom fönstret. Om det räcker för att arbeta stänger närvarodetektorn av det konstgjorda ljuset. Den har även funktioner för konstantljusreglering, vilket spar ännu mer energi: Den dimrar bara det konstgjorda ljuset precis så mycket som det befintliga dagsljuset kräver för att uppnå börvärdet. Börvärdet anpassar du enkelt enligt egna önskemål genom att dimra med knappsatsen eller fjärrkontrollen. Det här är det bästa sättet att ta tillvara dagsljuset.

Flexibilitet som övertygar

ISABELLE pendelarmatur finns som PÅ/AV- eller DALI-variant med valfri närvarodetektor och möjliggör en intelligent ljushantering helt efter individuella preferenser.

Kvalitet med ett tydligt mål: att hålla länge

Kvalitetshöljet består av pulverlackerad aluminium, den transparenta kåpan till det indirekta ljuset förhindrar att skadliga föremål tränger in ovanifrån. Armaturens enkla design är alltså inte bara tidlös, utan uppfyller också högsta krav när det gäller kvalitet, robusthet och lång livslängd.

En överblick över fördelarna

  • Bländnings- och flimmerfritt direkt och indirekt ljus
  • Med närvarostyrd konstantljusreglering (tillval)
  • Lämplig för bildskärmsarbetsplatser (UGR ≤ 19)
  • Till-/frånkoppling och dimning via knappsats eller fjärrkontroll
  • Transparent kåpa för det indirekta ljuset
  • Hölje av 100 % pulverlackerad aluminium
  • Golvarmatur med flexibel fot med höjdjustering
  • Pendelarmatur med torsionsstyvt metallhölje
  • Varianter med närvarodetektor inklusive fjärrkontroll

More