Menova

Intelligent ljus för ren tvätt i Kilemoen

Företaget Menova i den norska staden Hønefoss hjälper jobbsökande människor och bryr sig då extra mycket om de som har en särskilt svår väg in i arbetslivet. Som arbetsgivare bidrar Menova till detta med egna arbetsplatser. Till exempel genom en monteringsavdelning, en leveranstjänst av grönsaker och ett modernt industritvätteri med runt 30 medarbetare i industriområdet Kilemoen, vars kvalitetsövervakning, energihantering och miljövänlighet regelbundet certifieras.

Vid en ny utformning av rummen i Kilemoen föll valet som en konsekvens därför på energieffektiv ESYLUX-teknik. I tvätteriområdena styr COMPACT-närvarodetektorer våtrumsarmaturer med lysdioder från OLIVIA-serien, i de enskilda kontoren lyser ISABELLE-pendelarmaturer och CELINE-takarmaturer som styrs av BASIC-närvarodetektorer, i omklädningsområdet är STELLA-takarmaturer och COMPACT-rörelsedetektorer installerade. Ljussystem med ESYLUX Light Control ger ett flimmerfritt arbetsljus och en närvaro- och dagsljusberoende konstantljusreglering i möteslokaler, kontorslandskap, entréer och i personalmatsalen.

  • Tvättstuga: fuktiga rumsljusserie OLIVIA, närvarodetektorserie COMPACT
  • Enskilda kontor: pendelljusserie ISABELLE, takbelysningsserie CELINE, närvarodetektorserie BASIC
  • Bytområde: takbelysningsserier STELLA, rörelsedetektorserie COMPACT
  • Mötesrum, flerpersonskontor, entréområden och matsal: ELC-belysningssystem med infällda takbelysning från CELINE-serien