Aktuelles Land wechseln?

Kiels Science Park

System för bättre luft och ljus

Kiels Science Park ligger i anslutning till stadens universitet och erbjuder de lokala företagen möjlighet till vetenskapligt utbyte i form av ämnes- och organisationsövergripande lärande och en levande innovationskultur. Det är en plats där vetenskap, kompetens och livskvalitet möts. Dessutom förbättrar den senaste rumstekniken energieffektiviteten och bekvämligheten, vilket i sin tur underlättar vid rekrytering av ny personal – som vid utbyggnaden av ”Einsteinins”- huset.

Företaget dc Services GmbH som ansvarar för byggnadsstyrningen av företagsområdet, hela vägen från planering till idrifttagande, har valt att satsa på ett KNX-byggnadsautomationssystem. Multisensoriska ATMO-närvarodetektorer från ESYLUX ger energieffektiv optimering av luftkvalitet, temperatur och belysning i arbets-, sanitets- och personalutrymmen. Kombinationen av CELINE, infällda takarmaturer, med plug-and-play-installation och DALI-styrning skapar behagligt, flimmerfritt Human Centric Lighting.

  • Grupparbetsrum, möteslokaler, tysta arbetsplatser, telefonrum, kokvrår, sanitetsutrymmen: Närvarodetektor i ATMO-serien och ELC infällda takarmaturer i CELINE-serien med Tunable White (plug-and-play-installation med ESYLUX-drivenhetssatser med WINSTA-anslutning från WAGO).