Aktuelles Land wechseln?

Grillska Gymnasiet

Kokkonst i bäst ljus

Grillska gymnasiet i Kungsholmen i Stockholm är ingen vanlig skola: den utbildar Sveriges framtida kockar! Cirka 600 elever går på studie- och yrkesförberedande program som kan kombineras med flera olika sporter. I skolans egen restaurang tar de ofta emot intresserade matgäster.

För att möta sina höga krav på energieffektivitet har skolledningen valt att satsa på automations- och ljuslösningar från ESYLUX: I köken ger ljussystem med ESYLUX Light Control och IP54-klassade CELINE-armaturer med närvaro och dagslljusberoende konstantljusreglering bästa möjliga arbetsbelysning. I klassrummen är ventilationen och tavelbelysningen integrerade i ljussystemen via DALI-manöverdon och styrs hel- eller halvautomatiskt. I entréer, uppehållsrum och trapphus styr DUO-DALI-närvarodetektor ELSA 2-downlights.

  • Köksområden: ELC-ljussystem med infällda takarmaturer i serien CELINE (IP54)
  • Klassrum och kontor: ELC-ljussystem med takarmaturer i serien CELINE, tavelbelysning i serien BOARDLIGHT, DALI-manöverdon för integration av ventilation och tavelbelysning, ELC-knapp för manuell styrning
  • Entréer, uppehållsrum, trapphus: Downlights i serien ELSA-2, DUO- DALI-närvarodetektorer i serien COMPACT