FLAT är esy, EFTERSOM den har  plan design med  maximala prestanda

effektiv design

FLAT-närvaro- och rörelsedetektorerna är en fördel för rummens utseende: Den platta modellen och de rena linjerna gör att de harmoniserar väl med alla inredningar.

More

minimal montering

Powerboxens lilla format ger ett monteringsdjup för detektorn på bara 30 mm – på så sätt finns det tillräckligt med utrymme för en snabb och problemfri koppling.

More

i perfekt harmoni

FLAT-detektorerna styr inte bara belysningen på ett intelligent sätt, de ger även rummets utseende det rätta ljuset – särskilt tillsammans med de stilfulla nedåtriktade armaturerna från ESYLUX.

More

Varierat utseende

En inbyggnadshöjd på endast 6,8 mm som tål att synas: Den som letar efter förstklassiga designprodukter kommer att upptäcka att FLAT-detektorerna finns i en mängd olika varianter. De finns i färgerna vitt eller svart och i rund eller fyrkantig form.

More

I princip flexibel

FLAT-detektorerna i all sin variationsbredd styrs alltid av en princip: effektiv automatisering för alla byggnader. Mängden anslutningsalternativ för en så platt design är utan konkurrens på marknaden.

DIGITAL RUMSAUTOMATION MED DALI-OMKOPPLAREN
I kombination med DALI-omkopplaren ger FLAT-närvarodetektorn det optimala steget in i digital rumsautomatisering. Den extra kopplingskanalen gör det möjligt att koppla och styra konventionell utrustning såsom ventilation, multimedieutrustning eller klimatanläggning. På så sätt sker automationen av hela rumstekniken med ännu lägre strömförbrukning. En ytterligare bonus med DALI-bussar: Enkel kabeldragning – och tack vare broadcast-drift utan omständlig programvarukonfigurering.

 1. 1 = PD-FLAT-S 360i/8 RW DALI inkl. spänningsförsörjning CU PS DALI, art.nr: EP10428708     
 2. 2 = SW DALI Full Automation, art.nr: EP10427473     
 3. 3 = ESYLUX takarmaturer i NOVA-serien

Ytterligare fördelar

 • Finns även som sats inklusive DALI-busspänningsförsörjning (t.ex. PD-FLAT-S 360i/8 RW DALI)
 • DALI-utsändning ger enkel idrifttagning, självständig EVG-parametrisering
 • Utökning av bevakningsområdet genom master-slav-kommunikation
 • VVK-expansion med DALI-omkopplare från ESYLUX
 • Ingång för konventionella knappar
 • Finns även som sats med DALI-busspänningsförsörjning 200 mA (CU PS DALI).

230 V-enheterna utmärker sig genom extra lång livslängd: En nollgenomgångskoppling skyddar tillförlitligt reläet till detektorn mot höga inkopplingsströmmar.

Ytterligare fördelar

 • Nollgenomgångskoppling för omkoppling som skonar reläet
 • Utökning av bevakningsområdet genom parallellkoppling
 • Inklusive sensoringång
 • Finns även inklusive PD-FLAT-inbyggnadsdosa och prefabricerad GST18i3-till- och frånledning

En nattljusfunktion är integrerad i FLAT KNX-detektorn, som enkelt aktiveras och inaktiveras per knappsats. För nattljus finns sju olika färger till förfogande genom tre inbyggda RGB-lysdioder bakom linsen.

Ytterligare fördelar

 • En mängd individuella parametriseringsmöjligheter för 47 kommunikationsobjekt
 • Konstantljusreglering även oberoende av närvaro
 • Detektorn kan konfigureras som master eller slav
 • Två orienteringsljusnivåer
 • Nattljusfunktion med 7 valbara färger
 • Separat närvarodetektor på KNX-anläggningen

A = Gångområde vinkelrätt upp till 8 m Ø
B = Gångområde frontalt upp till 6 m Ø
C = Arbetsområde upp till 4 m Ø

Kraftfull detektering

Trots platt lins uppvisar FLAT högsta effektivitet även vid detektering: Den passiva IR-sensorns räckvidd uppgår till mer än 8 m i diameter vid en installationshöjd på 2,5 till 3 m och ett bevakningsområde på 360°. Parallellkoppling av flera detektorer för en ännu större räckvidd utförs enkelt med anslutningsklämmor med ledningsdragning som tillval – även i master-slave-drift (DALI).

stilistisk mångfald

För användning på rå betong kan kåptillbehören även väljas i betonggrått, eller, för en ännu högre nivå av designfrihet, med högkvalitativ glasyta.

mångsidig montering

Den vita varianten av den runda FLAT-detektorn finns även som FLAT Large (104 mm Ø) för större infällda dosor. I kombination med den passande ESYLUX utanpåliggande dosan C IP 20 finns även ett ytterligare monteringsalternativ för FLAT Large-detektorn.

Effektiv automatisering minskar kostnaderna

FLAT-detektorn sparar inte bara in på höjden, utan även på kostnaderna: Den använder bara ljus när någon verkligen är närvarande, vilket minskar energiförbrukningen avsevärt. Den intelligenta detektorn garanterar dessutom en enkel installation, den hållbara kvaliteten gör att automationslösningen kräver lågt underhåll.

More