Aktuelles Land wechseln?

FLAT är ESY,
eftersom den har en platt design med maximal prestanda.

Platt
design

Med FLAT-seriens närvaro- och rörelsedetektorer bevakas nu även rummets estetiska utseende: Den platta modellen och de rena linjerna gör att de harmoniserar väl med alla inredningar.

Minimalt
platsbehov

Powerboxens lilla format ger ett monteringsdjup för detektorn på bara 30 mm – på så sätt finns det tillräckligt med utrymme för en snabb och problemfri ledningsdragning.

I perfekt
harmoni

FLAT-detektorerna styr inte bara belysningen på ett intelligent sätt, de får hela rummet att visa sig från sin bästa sida – särskilt tillsammans med den stilfulla infällda spotlighten ELSA-2 Downlights från ESYLUX.

Olika
utseenden

Den som dessutom letar efter förstklassiga designprodukter kommer att upptäcka att de extra platta FLAT-detektorerna finns i en mängd olika varianter: De finns i färgerna vitt och svart samt med rund och kantig form.

More

Kraftfull
avkänning

Trots sin platta lins uppvisar FLAT högsta effektivitet även vid detektering: tack vare passiv IR-sensor är räckvidden vid en installationshöjd på 2,5 till 3 m i snitt mer än 8 m i en detekteringsvinkel på 360°. Så sätt kan ett stort arbetsområde med flera rörelseförlopp detekteras med endast en detektor. Parallellkoppling av flera detektorer för en ännu större räckvidd utförs enkelt med snabbanslutning med ledningsdragning som tillval – även i master-slav-drift.

A = Vinkelrätt upp till Ø 8 m
B = Gångområde frontalt upp till Ø 6 m
C = Arbetsområde upp till Ø 4 m

Flera
monteringsalternativ

Den runda FLAT-detektorn i vitt finns även som FLAT LARGE (104 mm Ø) för större infällda dosor. I kombination med den passande utanpåliggande dosan C IP 20 erbjuds ytterligare ett monteringsalternativ – och monteringssatsen FLAT MOUNTING SET IP20 FM underlättar monteringen av alla varianter!

Koppla in. Spara.
Klart!

När det är fullt i uppdragspärmen men ont om personal blir det allt viktigare med tidsbesparande lösningar för elektriska installationer. Därför erbjuder FLAT-serien även närvaro- och rörelsedetektorer med WINSTA-snabbkopplingssystem från WAGO. För mer energieffektivitet tack vare plug-and-play samt en säker och felfri installation.

Enkelt med DALI

DALI, det standardiserade protokollet för ljusstyrning, står för enkel planering och installation och möjliggör optimal styrning och dimning, särskilt vid LED-belysning. Den vidareutvecklade DALI-2 möjliggör dessutom användning av enheter från olika tillverkare, så att projektansvarig kan sammanställa en lösning med de bästa enheterna på marknaden och, så att säga, plocka russinen ur kakan.

More

Broadcast-ljusstyrning med DALI-närvarodetektorer och DALI-manöverdon

För detta erbjuder Flat-serien närvarodetektorer med enkel Broadcast-drift utan adressering, vars avkänningsområde alltid kan utökas med hjälp av master-slav-kombinationer. DALI-manöverdonet från ESYLUX möjliggör dessutom anslutning av konventionella slutenheter – som till exempel ventilation!

1 MasterDALI-närvarodetektor (broadcast)
2 SlaveDALI-närvarodetektor konfigurerad som slav
3 DALI armaturer
4 Armatur kopplad
5 DALI strömförsörjning
6 DALI-manöverdon
7 Knapp

Styrning av individuella grupper med DALI-2-närvarodetektorer

ESYLUX har utvecklat BMS-närvarodetektorn för fastighetsförvaltningssystem för DALI-2: Med rörelseavkänning, ljussensorteknik och två knappingångar kombineras de viktigaste inmatningsenheterna i bara ett hölje!

1 PD-FLAT 360/8 RW BMS DALI-2
2 CELINE PNL 625 DDP TR 4100 840 IP20 DALI
3 Knapp

Dina fördelar i översikt

 • Finns även som sats inklusive DALI-busspänningsförsörjning (t.ex. B. PD-FLAT 360i/8 RUND VIT DALI-SATS)
 • DALI-Broadcast för enkel driftsättning, självständig EL-FD-parameterinställning
 • Utökning av avkänningsområdet genom master-slav-kommunikation
 • HLK-styrning med DALI-manöverdon från ESYLUX
 • Ingång för konventionella knappar
 • BMS-närvarodetektor för DALI-2 för användning i fastighetsförvaltningssystem
Närvarodetektorer för DALI:

Lång livslängd med 230 V

Över hela världen har led utvecklats till den ledande ljuskällan och närvaro- och rörelsedetektorer utnyttjar deras långa livslängd optimalt genom att slå på och av efter behov. För att skydda deras reläer från lysdiodernas höga inkopplingsströmmar, och på så sätt även säkra en egen lång livslängd, arbetar alla 230 V-varianterna i serien FLAT med en skonsam nollgenomgångskoppling.

More

Installation via plug-and-play

FLAT-varianter med WINSTA-anslutning från WAGO ger en snabb och säker installation: Plug-and-play är enkelt med de snabbkopplingar och sparar både tid och pengar, inte bara i tider med många projekt och brist på personal.

1 Matning 230 V; alternativ 1
2 Matning 230 V; alternativ 2
3 PD-FLAT 360i/8 RW WAGO WINSTA kodA
4 DRIVER-SET 30W RJ45 WAGO WINSTA
5 CELINE PNL 625 DDP OP 3500 840 IP20 ELC

Dina fördelar i översikt

 • Nollgenomgångskoppling för omkoppling som skonar reläet
 • Utökning av avkänningsområdet genom parallellkoppling
 • Inklusive knappingång
 • Varianter med WAGO-WINSTA®-anslutning
 • Varianter finns med PD-FLAT-monteringsdosa och förmonterad GST18i3-till- och avledning
On/Off (På/Av)-rörelsedetektorer i översikt:
On/Off (På/Av)-närvarodetektorer i översikt:

Variabel med KNX

KNX är känt för ett brett utbud av styrningsmöjligheter, och därför tillhandahåller även KNX-utföranden i serien FLAT ett stort antal möjligheter till parameterinställning. Så många som 47 kommunikationsobjekt står redo för detta. Som exempel möjliggörs en dagsljusberoende konstantljusreglering även utan detekterad närvaro, samt en nattljusfunktion där valet står mellan sju olika färger.

More

Två ljuskanaler med effektiv förskjutning

Särskilt i lokaler med bara en fönstersida har användaren nytta av en ljusreglering med två Broadcast-kanaler. En förskjutning mellan båda kanalerna möjliggör att lamporna nära fönstren kan dimmas även om det längre in i rummet behövs 100-procentig belysningsstyrka. Det skapar optimala ljusförhållanden, och förbättrar energieffektiviteten.

KNX är känt för ett brett utbud av styrningsmöjligheter, och därför tillhandahåller även KNX-utföranden i FLAT-serien ett stort antal möjligheter till parameterinställning. Så många som 47 kommunikationsobjekt står redo för detta. Som exempel möjliggörs en dagsljusberoende konstantljusreglering även utan detekterad närvaro, samt en nattljusfunktion där valet står mellan sju olika färger.

Dina fördelar i översikt

 • Omfattande individuella parameterinställningsmöjligheter för 47 kommunikationsobjekt
 • Konstantljusreglering möjlig även oberoende av närvaro
 • Detektorn kan konfigureras som master eller slav
 • Två orienteringsljusnivåer
 • Nattljusfunktion med 7 färger att välja på
 • Separat närvarodetektion till KNX-anläggningen
Närvarodetektorer för KNX i översikt:

Effektiv automatisering är
kostnadseffektiv

FLAT-detektorerna är inte bara sparsamma när det gäller krav på höjdutrymme. De bidrar också till sänkta kostnader eftersom de endast använder ljus där det faktiskt är någon person. Det sänker energiförbrukningen avsevärt. Den intelligenta detektorn garanterar dessutom en enkel installation och den hållbara kvaliteten gör att automationslösningen kräver lågt underhåll.

More