×

Multitalangen
för INstallationen:
ESY-Pen

allt-i-ett

ESY-Pen är den nya multifunktionsenheten för enkel driftsättning, fjärrkontroll, ljusmätning och projekthantering för alla närvaro-, rörelsedetektorer och ljussystem från ESYLUX. 

More

driftsättare &
fjärrkontroll

ESY-Pen används för enkel driftsättning via Bluetooth och app, men är även lämplig som bekväm fjärrkontroll för att reglera ljusstyrkan, omkoppling eller ändra färgtemperatur och scener.

More

ljusmätare &
projektadministratör

Med sin inbyggda ljussensor ger ESY-Pen en noggrann ljusmätning och -reglering, tillsammans med ESY-appen gör den mobil projekthantering möjlig.

More

Intelligent synergi

Automations- och ljuslösningarna från ESYLUX skapar intelligenta synergier för ökad livskvalitet och energieffektivitet. ESY-Pen efterträder inte bara den framgångsrika universalfjärrkontrollen, utan för som äkta mångsysslare ESY-principen med intelligent synergi vidare – inklusive enkel hantering! 

More

framtidssäker driftsättning

Tack vare sin bryggfunktion medger ESY-Pen en dubbelriktad kommunikation mellan mobila enheter och ESYLUX närvarodetektorer resp. ljussystem via Bluetooth och infrarött. Med den låter sig installerade anläggningar enkelt och bekvämt konfigureras och driftsättas via ESY-appen*. Med sin silikonspets är ESY-Pen samtidigt lämplig som inmatningspenna för pekskärmsytor på smartphone och surfplattor. Därmed är du rustad för alla befintliga och framtida installationer med ESYLUX – och helt oberoende av fysiska gränssnitt.

* Nödvändigt för nya enheter fr.o.m. 2019

...MED SMARTPHONE eller SURFPLATTA

ESY-Pen är kompatibel med operativsystemen iOS och Android och samtidigt bakåtkompatibel med alla tillgängliga ESYLUX närvaro- och rörelsedetektorer (envägskommunikation).

Fjärrstyrljuset bekvämt

Som bordsenhet i laddningsstationen fungerar ESY-Pen för slutanvändaren som enkel fjärrkontroll för individuell anpassning av belysningen. Beroende på den styrda detektortypen kan denne med en knapptryckning på pennan tända/släcka eller ändra ljusstyrkan och starta ljusscener, om dessa är sparade. På ELC-ljussystem med biologiskt aktivt ljus går det även att ändra färgtemperaturen med den. 

More

Mät ljuset i varje situation

Som sensorspecialist har vi naturligtvis även utrustat ESY-Pen med en sensor – för enkel installation och det bästa möjliga ljuset för slutanvändaren:

1. Med den inbyggda ljussensorn kan ljusvärdet ställas in bekvämt för strömbrytarmanövrering eller konstantljusreglering. En separat ljusmätare blir då överflödig, eftersom endast ESY-Pen behövs för att konfigurera enheterna.

2. Som extern ljusvärdesgivare på arbetsytan möjliggör sensorn exakt mätning av ljusvärdet där det är avgörande för den visuella uppgiften. På så sätt säkerställer vi bästa möjliga ljuskvalitet för slutanvändaren på arbetsplatsen.

Till ESY-Pen hör:

  1. En laddningsstation, vilken förutom laddningsfunktionen säkerställer att sensorn utför den kontinuerliga ljusmätningen på arbetshöjd
     
  2. Själva ESY-Pennan som är enkel att använda med tre knappar

mobil hantering av projekt

Spara, hantera, dokumentera – med ESY-Pen och ESY-appen blir det mobila projektbiblioteket verklighet. Tillsammans gör de det möjligt att spara, hämta och överföra konfigurerade projekt:

  • Karaktärisera varje byggnad via projektnamn, projektnummer, kontaktperson, tidsstämpel och plats
  • Skapa olika våningar inom projektet och upp till 64 rum per våning
  • Kom alltid till önskat rum med ett fåtal klick i ESY-appen och hitta, välj och ställ på så sätt snabbt in parametrarna för ESYLUX-produkter
  • Spara konfigurerade projekt i ESY-appen eller vidarebefordra till andra användare
  • Hämta enkelt tidigare utförda konfigurationer och överför till produkter av samma typ (kloning)
  • Sammanfatta projektdokumentationen i en projektrapport och skicka vid behov som PDF-dokument eller skriv ut