ALVA är ESY, eftersom den kopplar samman utomhusbelysningen på ett intelligent sätt

Intelligenta
vägar

ALVA pollare är idealet för en både robust och intelligent utomhusbelysning. Med integrerad rörelsedetektor kan de styra hela armaturgrupper.

>>

Attraktiva
detaljer

Med riktat koniskt ljus och infällda ljuscirklar skapar ALVA-seriens upp- / ned armaturer en fascinerande ljuseffekt – för attraktiva och tidlöst moderna fasader.

>>

Intelligent ljus
för IT-proffs

März företagsbyggnad nära Hamburg: ALVA-pollare med integrerade DALI-detektorer styr belysningsgrupper runt hela byggnaden i broadcast-läge och ger en behaglig orienteringsbelysning när det behövs.

>>

långlivad
synergi

Tack vare de matchande färgnyanserna och det eleganta utseendet är ALVA-utomhusarmaturerna från ESYLUX perfekta att kombinera med DEFENSOR-serien. Det ytbehandlade aluminiumhuset, den höga slaghållfastheten och de långlivade inbyggda lysdioderna kombineras med DEFENSOR-skyddsfunktionerna till en intelligent ljuslösning som verkligen går att lita på.

More

VATTEN OCH SMUTS STUDSAR BORT

De havsluftsskyddade höljena av formgjuten aluminium ger högsta motståndskraft och optimalt skydd mot inträngning av damm och vatten. Den pulverlackerade ytan är inte bara snygg, utan har också en smutsavvisande lotuseffekt och är samtidigt klotteravvisande.

Motstånd är OBLIGATORISKT

Tack vare gjuten aluminium eller formpressad profil och höga värden på kapslingsklasserna är ALVA-serien extremt robust och långlivad.

LÖSNINGAR FÖR DITT BEHOV

Med inbyggda rörelsedetektorer lyser armaturerna bara när det är nödvändigt. Till och med befintliga armaturer som installerats tidigare går att koppla in i nätverket, liksom andra slutenheter. Detta ökar säkerheten och komforten – och sparar energi. Orienteringsbelysnings- och skymningsreläfunktion ingår.

Intelligent. Individuell.
Lång livslängd.

ALVA-serien demonstrerar på ett effektfullt sätt hur man ger en solid utomhusbelysning en modern utformning. De formgjutna höljena i aluminium ger högsta motståndskraft och optimalt skydd mot inträngning av damm och vatten. Den pulverlackerade ytan är inte bara snygg utan även smuts- och klotteravvisande. Även ljuset imponerar! Lysdioderna har ett klarvitt sken, extra lång livslängd och ger en naturlig färgåtergivning av den belysta omgivningen. Med tillvalet integrerade rörelsedetektorer och digitalt nätverk får du dessutom en intelligent ljushantering – så att du kan skapa individuella koncept som passar just dig!

Individuell ljushantering för behovsstyrd ljussättning

Om pollarerna dessutom är utrustade med rörelsedetektorer kan de styra, inte bara sig själva, utan hela armaturgrupper automatiskt. När t.ex. en människa närmar sig slås de nätkopplade armaturerna på DALI-kopplade, och slocknar sedan på samma gång så snart personen är borta. Det spelar ingen roll vilken riktning som människan eller djuret kommer ifrån. På så sätt använder armaturerna endast energi när den verkligen behövs.

LÖSNING A:
STYRA ALVA-SERIEN MED HJÄLP AV ETT INTEGRERAT SENSORSYSTEM

ALVA-pollare med inbyggda DALI-rörelsedetektorer möjliggör en intelligent sammankoppling i Broadcast-drift och ger därmed upphov till exempelvis ett behagligt orienteringsljus.

Med hjälp av DALI-manöverdonet från ESYLUX (1) går det enkelt att integrera enheter utan DALI-gränssnitt och låta dessa slås på och av vid rörelser (t.ex. ALVA Up-/Downlights).

LÖSNING B:
STYRA ALVA-SERIEN MED HJÄLP AV ETT SEPARAT SENSORSYSTEM (RC, DEFENSOR, MD-W)

Utomhusrörelsedetektorerna från serierna RC, DEFENSOR och MD-W är de klassiska alternativen för behovsanpassad omkoppling av ljusgrupper i ytterområden.

De erbjuder olika varianter, praktiska tilläggsfunktioner och imponerande sensorteknik av hög kvalitet.


Rörelsedetektorn, som kan integreras i pelar-, vägg och innertaksarmaturer som tillval, ger dig ännu fler praktiska styrfunktioner: Om det behövs kan den ordna ett orienteringsljus, som fortsätter att lysa med ett lätt och behagligt ljus när inga människor längre befinner sig i omedelbar närhet. Eller så kan du använda skymningsreläfunktionen. Med hjälp av den slås belysningen automatiskt på så snart det blir mörkt ute och när solen går upp på morgonen slocknar belysningen av sig själv.

Orienteringsljus

Efterbelysning

ÖVERSIKT ÖVER FÖRDELARNA

  • Skyddande smutsavvisande hölje och tål havsnära miljöer
  • Varianter med inbyggd rörelsedetektor med orienteringsljus och skymningsreläfunktion
  • Rörelsedetektor möjliggör energieffektiv styrning av ytterligare armaturer och manöverdon
ALVA pollare 3000 K / 180° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA pollare 3000 K / 180° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA pollare 3000 K / 360° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA pollare 3000 K / 360° / 700 mm / Ø 100 mm
ALVA pollare 3000 K / 360° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA pollare 4000 K / 180° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA pollare 4000 K / 360° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA pollare 4000 K / 360° / 700 mm / Ø 100 mm
ALVA pollare 4000 K / 360° / 940 mm / Ø 170 mm

Tillför attraktiva detaljer

Det är inte alla fasader som smeker betraktarens öga. Ofta saknas det där utseendemässigt lilla extra, det som aldrig kan åstadkommas genom att bara belysa med en lampa.

Precis rätt uppgift för de up-/downlights i ALVA-serien: Med sina strålar som breder ut sig uppåt och nedåt som en kon skapar de en fascinerande ljuseffekt på ytterväggen, samtidigt som de båda ljuscirklarna som är inbyggda i höljet ger en effektfull helhet. Så blir din fasad attraktiv, och byggnaden får den sista finputsningen för en tidlös, modern elegans!

ÖVERSIKT ÖVER FÖRDELARNA

  • Skyddande smutsavvisande hölje och tål havsnära miljöer
  • Varianter med olika strålningsvinklar (13°, 28° och 50°)
  • Enkel installation med universell anslutning och stort utrymme för inkoppling
ALVA UP-/DOWNLIGHT 3000 K / 13°
ALVA UP-/DOWNLIGHT 3000 K / 28°
ALVA UP-/DOWNLIGHT 3000 K / 50°
ALVA UP-/DOWNLIGHT 4000 K / 13°
ALVA UP-/DOWNLIGHT 4000 K / 28°
ALVA UP-/DOWNLIGHT 4000 K / 50°

DEFENSOR är ESY, eftersom den helt enkelt ger bättre skydd

Rörelsedetektorer och skymningsreläer i DEFENSOR-serien erbjuder inte bara snygg design och enkel installation. Deras funktioner ger även högsta möjliga säkerhet, komfort och energieffektivitet.

More