ALVA är ESY, eftersom den förbinder utomhusbelysning på ett
intelligent sätt

Intelligenta vägar

ALVA pelararmaturer förkroppsligar idealet för en både robust och intelligent utomhusbelysning. Med integrerad rörelsedetektor kan hela armaturgrupper styras.

More

Attraktiva detaljer

Med riktat koniskt ljus och infällda ljuskransar skapar ALVA-seriens uppåt-/nedåtriktade armaturer en fascinerande ljuseffekt – för attraktiva och tidlöst moderna fasader.

More

effektiva ingångar

Även ALVA-seriens uppåt-/nedåtriktade armaturer kan använda sig av fördelarna med intelligent styrning med hjälp av rörelsedetektorer: till exempel genom orienteringsljus och skymningsreläfunktion.

More

Då rinner nästan allt av

De havsluftsskyddade höljena av formgjuten aluminium ger högsta motståndskraft och optimalt skydd mot inträngning av damm och vatten. Den pulverlackerade ytan är inte bara snygg, utan har också en smutsavvisande lotuseffekt och är samtidigt klotteravvisande.

Motstånd är en plikt

Tack vare gjuten aluminium eller formpressad profil och höga värden på kapslingsklasserna är ALVA-serien extremt robust och långlivad.

Alltid tänka på behovet.

Med inbyggda rörelsedetektorer lyser armaturerna bara när det är nödvändigt. Till och med armaturer som installerats tidigare går då att koppla in i nätverket, liksom andra slutenheter. Detta ökar säkerheten och komforten – och sparar energi. Orienteringsbelysnings- och skymningsreläfunktion ingår.

Individuell ljushantering för behovsstyrd ljussättning

Om du vill kunna utnyttja den fulla potentialen hos en belysning behöver du en genomtänkt ljushantering. För endast med hjälp av en intelligent styrning kan du skapa ljusstämningar som är specialanpassade efter dina behov. Om armaturerna är nätkopplade är det här extra enkelt att åstadkomma. 

ESYLUX satsar även i ALVA-serien på den digitala standarden DALI. DALI optimerar lysdioders dimningsbeteende, är lätt att integrera i överordnade byggnadssystem och låter en bekvämt skapa passande ljusscener för varje situation. Med de DALI-kompatibla utförandena av ALVA-pelararmaturen går det därför bekvämt att förverkliga dina egna tankar och koncept. 

Om pelararmaturerna dessutom är utrustade med rörelsedetektorer kan de styra, inte bara sig själva, utan hela armaturgrupper automatiskt. Om en människa närmar sig slås de nätkopplade armaturerna då till exempel samtidigt på, och slocknar sedan på samma gång så snart personen är borta. Det spelar ingen roll vilken riktning som människan eller djuret kommer ifrån. På så sätt använder armaturerna endast energi när denna verkligen behövs.

Vill du koppla in andra armaturer i nätverket? Inget problem: Enheter som inte är DALI-kompatibla är lätta att integrera med hjälp av en extramodul från ESYLUX (DALI-omkopplare). Till exempel ALVA uppåt-/nedåtriktade belysningar, vägg- eller takarmaturerna – och kanske till och med springbrunnarna i din entré. Om du vill kan du för övrigt dessutom alltid koppla om manuellt via knapp. Men om du ändå skulle glömma att släcka klarar vår teknik av det automatiskt.

Rörelsedetektorn, som kan integreras i pelar-, vägg och innertaksarmaturer som tillval, ger dig ännu fler praktiska styrfunktioner: Om det behövs kan den ordna ett orienteringsljus, som fortsätter att lysa med ett lätt och behagligt ljus när inga människor längre befinner sig i omedelbar närhet. Eller så kan du använda skymningsreläfunktionen. Med hjälp av den slås belysningen automatiskt på så snart det blir mörkt ute. När solen går upp på morgonen slocknar belysningen av sig själv.

En överblicköver fördelarna

  • Pelararmaturer i olika storlekar och diametrar
  • Up-/downlights med konformad belysning
  • Husnummerarmatur eller vägbelysning för vägg- och innertaksmontering
  • Högkvalitativt hus av pressgjuten aluminium
  • Smutsavvisande genom pulverlackering med lotuseffekt
  • Klara eller opalvita spridningslinser kan väljas
  • Med olika strålvinklar resp. ljusutflöde
  • Varianter med och utan rörelsedetektor, orienteringsljus och skymningsreläfunktion
  • Kan nätanslutas via DALI som tillval

More