ALVA är ESY, eftersom den kopplar samman utomhusbelysningen på ett intelligent sätt

Intelligenta
vägar

ALVA pollare är idealet för en både robust och intelligent utomhusbelysning. Med integrerad rörelsedetektor kan de styra hela armaturgrupper.

More

Attraktiva
detaljer

Med riktat koniskt ljus och infällda ljuscirklar skapar ALVA-seriens upp- / ned armaturer en fascinerande ljuseffekt – för attraktiva och tidlöst moderna fasader.

More

Intelligent ljus
för IT-proffs

März företagsbyggnad nära Hamburg: ALVA-pollare med integrerade DALI-detektorer styr belysningsgrupper runt hela byggnaden i broadcast-läge och ger en behaglig orienteringsbelysning när det behövs.

More

långlivad
synergi

Tack vare de matchande färgnyanserna och det eleganta utseendet är ALVA-utomhusarmaturerna från ESYLUX perfekta att kombinera med DEFENSOR-serien. Det ytbehandlade aluminiumhuset, den höga slaghållfastheten och de långlivade inbyggda lysdioderna kombineras med DEFENSOR-skyddsfunktionerna till en intelligent ljuslösning som verkligen går att lita på.

More

VATTEN OCH SMUTS STUDSAR BORT

De havsluftsskyddade höljena av formgjuten aluminium ger högsta motståndskraft och optimalt skydd mot inträngning av damm och vatten. Den pulverlackerade ytan är inte bara snygg, utan har också en smutsavvisande lotuseffekt och är samtidigt klotteravvisande.

Motstånd är OBLIGATORISKT

Tack vare gjuten aluminium eller formpressad profil och höga värden på kapslingsklasserna är ALVA-serien extremt robust och långlivad.

LÖSNINGAR FÖR DITT BEHOV

Med inbyggda rörelsedetektorer lyser armaturerna bara när det är nödvändigt. Till och med befintliga armaturer som installerats tidigare går att koppla in i nätverket, liksom andra slutenheter. Detta ökar säkerheten och komforten – och sparar energi. Orienteringsbelysnings- och skymningsreläfunktion ingår.

Intelligent. Individuell.
Lång livslängd.

ALVA-serien demonstrerar på ett effektfullt sätt hur man ger en solid utomhusbelysning en modern utformning. De formgjutna höljena i aluminium ger högsta motståndskraft och optimalt skydd mot inträngning av damm och vatten. Den pulverlackerade ytan är inte bara snygg utan även smuts- och klotteravvisande. Även ljuset imponerar! Lysdioderna har ett klarvitt sken, extra lång livslängd och ger en naturlig färgåtergivning av den belysta omgivningen. Med tillvalet integrerade rörelsedetektorer och digitalt nätverk får du dessutom en intelligent ljushantering – så att du kan skapa individuella koncept som passar just dig!

Individuell ljushantering för behovsstyrd ljussättning

Om du vill kunna utnyttja den fulla potentialen av belysningen behöver du en genomtänkt ljusstyrning. Endast med hjälp av en intelligent styrning kan du skapa ljus som är specialanpassade efter dina behov. Om armaturerna är DALI-kopplade är det här extra enkelt att åstadkomma.

ESYLUX satsar på den digitala DALI standarden även i ALVA-serien. DALI optimerar lysdioders dimningsbeteende, är lätt att integrera i överordnade byggnadssystem och låter dig bekvämt skapa passande ljusscener för varje situation. Med de DALI-kompatibla utförandena av ALVA-pollaren går det därför bekvämt att förverkliga dina egna tankar och koncept.

Om pollarerna dessutom är utrustade med rörelsedetektorer kan de styra, inte bara sig själva, utan hela armaturgrupper automatiskt. När t.ex. en människa närmar sig slås de nätkopplade armaturerna på DALI-kopplade, och slocknar sedan på samma gång så snart personen är borta. Det spelar ingen roll vilken riktning som människan eller djuret kommer ifrån. På så sätt använder armaturerna endast energi när den verkligen behövs.


Vill du koppla in andra armaturer i nätverket? Inget problem: Enheter som inte är DALI-kompatibla är lätta att integrera med hjälp av en extra-modul från ESYLUX (DALI-switch). Till exempel ALVA up-/downlights, vägg-eller takarmaturerna – och kanske till och med springbrunnarna i din entré.

Dessutom går de alltid att överstyra manuellt via knapp. Men om du ändå skulle glömma att släcka klarar vår teknik av det automatiskt.

Genom att styra pollare och up-/downlights från ALVA-serien med en DEFENSOR-rörelsedetektor skapas en belysningslösning för utomhusområden som är lika intelligent som den är visuellt harmonisk (se exempel 2).


Orienteringsljus

Efterbelysning

Rörelsedetektorn, som kan integreras i pelar-, vägg och innertaksarmaturer som tillval, ger dig ännu fler praktiska styrfunktioner: Om det behövs kan den ordna ett orienteringsljus, som fortsätter att lysa med ett lätt och behagligt ljus när inga människor längre befinner sig i omedelbar närhet. Eller så kan du använda skymningsreläfunktionen. Med hjälp av den slås belysningen automatiskt på så snart det blir mörkt ute och när solen går upp på morgonen slocknar belysningen av sig själv.

Koppla samman UTEBELYSNING intelligent

Med ALVA-pollare kan du i din byggnads utomhusområde förverkliga vad som på många ställen sedan länge blivit en självklarhet inomhus: Ett intelligent ljusstyrningssystem som alltid ger rätt stämning med individuella ljusscener.

Om Pollaren är utrustad med en rörelsedetektor, kan den också automatisk styra en hel armaturgrupp. Till och med armaturer som installerats tidigare går då att koppla in i nätverket, liksom andra slutenheter. Detta ökar säkerheten och komforten – och sparar energi. Dessutom övertygar pollaren med sin solida aluminiumkonstruktion och med bästa möjliga, bländningsfria ljus.

More

ÖVERSIKT ÖVER FÖRDELARNA

  • Skyddande smutsavvisande hölje och tål havsnära miljöer
  • Varianter med inbyggd rörelsedetektor med orienteringsljus och skymningsreläfunktion
  • Rörelsedetektor möjliggör energieffektiv styrning av ytterligare armaturer och manöverdon

Tillför attraktiva detaljer

Det är inte alla fasader som smeker betraktarens öga. Ofta saknas det där utseendemässigt lilla extra, det som aldrig kan åstadkommas genom att bara belysa med en lampa.

Precis rätt uppgift för de up-/downlights i ALVA-serien: Med sina strålar som breder ut sig uppåt och nedåt som en kon skapar de en fascinerande ljuseffekt på ytterväggen, samtidigt som de båda ljuscirklarna som är inbyggda i höljet ger en effektfull helhet. Så blir din fasad attraktiv, och byggnaden får den sista finputsningen för en tidlös, modern elegans!

ÖVERSIKT ÖVER FÖRDELARNA

  • Skyddande smutsavvisande hölje och tål havsnära miljöer
  • Varianter med olika strålningsvinklar (13°, 28° och 50°)
  • Enkel installation med universell anslutning och stort utrymme för inkoppling

DEFENSOR är ESY, eftersom den helt enkelt ger bättre skydd

Rörelsedetektorer och skymningsreläer i DEFENSOR-serien erbjuder inte bara snygg design och enkel installation. Deras funktioner ger även högsta möjliga säkerhet, komfort och energieffektivitet.

More